Ajuntament de La Torre d'Endomenec

Dilluns, Octubre 29, 2012 - 18:30
L'ermita de La Mare de Déu de la Font

Hi ha una ermita davall l'advocació de la Mare de Déu de la Font, on es venerava una imatge de pedra de 32 centímetres d’altura del segle XV, que estava en el nínxol del frontispici. Es tractava d'una Mare de Déu estant que oferia la singularitat de portar al Xiquet en el seu braç dret.

La Mare de Déu portava corona reial, flordelisada i cabellera partida que li queia abundant per damunt d'ambdós muscles, vestia túnica amb cinyell en la cintura i mantó de plecs que arreplegava ambdós mans al mateix temps que sostenia el Xiquet. Este vestia túnica i tenia un pardalet en les mans.

Hi havia restes d'or en la corona de la Mare de Déu i en la cabellera del Xiquet. La imatge ressenyada va ser destruïda en 1936. Posteriorment es van trobar els seus trossos per alguns veïns i va ser reconstruïda.

La Mare de Déu de la Font

La imatge és una escultura de traçat gòtic realitzada en pedra calcària. La figura s'havia intentat recompondre a base d'unir les tres peces existents amb ciment.

Recentment els Serveis de Restauració de l'Excma. Diputació Provincial de Castelló es van fer càrrec de restaurar la imatge amb el millor acabat possible i corregir les diverses anomalies i imperfeccions detectades per a aproximar-se el màxim al seu estat original.

El resultat ha sigut molt satisfactori per a tots els veïns, i en especial per als membres de la Junta encarregada de la seua custòdia, que a més havien elaborat una peanya commemorativa.

La imatge ha sigut novament col·locada en el seu tradicional lloc de veneració.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
Site developed with Drupal